Alle har allmenn lese- og lyttetilgang. Unødvendig å være medlem! (Jeg beklager at alle søknader om medlemsskap vil bli avvist, da jeg ikke har tid til å administrere eventuelle endringer på sidene.)
Membership is not required. (I regret to inform you that all membership requests will be denied, as I do not have time to administer any changes.)

Velkommen til Musikkrom! Et ressurssted i musikk på nett.

NB! Nettstedet vil dessverre stenge før utgangen av juli 2018. This site will close by July 2018

Har du problemer med nedlasting av lydklipp? Prøv Quicktime player Eller Adobe flash-player , eller hvis du bruker en smarttelefon, last ned en app/browser som lar deg spille flash, f. eks. Photon browser

Boka Rundsanger og kanon er å få som egen sangbok på Norsk Musikforlag!
Rundsanger og kanon, 228 sanger i melodi og tekst, M.M.O. 13350, ISMN 979-0-065-13528-1, kr. 298,-

Den digitale sangboka Rundsanger og kanon

Sangleiker, kanon og folkemusikk


Forsidefugl-web.jpg
Et gratis musikalsk nettsted med kanonsanger,
sangleker og folketoner i lyd, noter og tekst.
Med informasjon om musikkens grunnelementer,
om lyd, hørsel og oppvarming av stemmen.

© Siri Randem Om opphavsrettigheter.

En kanon, en sirkel, en sirkel med sang!

Kom og syng en kanon!


Har du problemer med nedlasting av lydklipp?
Prøv Quicktime player

Sjekk også barnesangene jeg har lagt ut på
http://barnesanger.wikispaces.com!

dancing children-2.jpg
Reven og rotta, og grisen, tradisjonell norsk.

-

Den usynlige reven, tradisjonell 1700-tallet
England

Det kan ta noen sekunder før lydfilene lastes inn.
Skift til en annen browser/nettleser hvis lyd-
klippene ikke fungerer.
Last f.eks. ned Quicktime player Eller Adobe flash-playerfor avspilling av lydklipp.

Eller for smarttelefon en app som lar deg spille flash, f. eks Photon browser
.sangfugl-v.jpg
© Siri Randem


Den muntre froskSangboka Rundsanger og kanon utgis nå på Norsk Musikforlag!

Rundsanger og kanon, 228 sanger i melodi og tekst
M.M.O. 13350
ISMN 979-0-065-13528-1
Kan bestilles her: Email: order@musikforlaget.no

Dette er et gratis nettsted i musikk for lærere, skoleelever og andre interesserte. Her finner du informasjon om musikkens grunnelementer, musikkhistorie og kunnskap om lyd, hørsel, sang og stemmebruk.


Har du lyst til å lære kanonsanger, norske folketoner eller sangleiker? Eller finne noen av de gamle, norske barnesangene, rim og regler? Eller ønsker du tips til oppvarming av stemmen? Her finner du alt dette, og mere til (se høyremenyen for en fullstendig oversikt):

For de minste:

Eller kanskje du vil ha råd og tips til sang?

Eller kanskje du vil vite mer om hvordan hørsel og lyd fungerer?

Hva finner du bak titlene og lenkene?

Bak sidene på dette nettstedet finner du sanger og informasjon knyttet til musikk. De sangene som faller utenfor vernetiden etter åndsverksloven, er presentert med noter, tekst og enkle innspillinger. Bak titlene i den digitale sangboka Rundsanger og kanon, finner du kun enkle innspillinger av kanonsanger framført med enkel stemme og dessuten flerstemt i kanon. De er som oftest sunget inn både på originalspråket og på norsk. Noen steder er det tatt inn videoer fra Youtube.

Om innspillingene

Innspillingene på disse sidene har ikke studio-kvalitet, og det er hovedsaklig kun ett vers som synges. Det er jeg (Siri Randem) som synger, der ikke noe annet er oppgitt, eller der det ellers kommer tydelig fram av sammenhengen. Jeg håper likevel at du kan ha glede og nytte av innspillingene, på tross av eventuelle mangler!

Prosjekt Rundsanger og kanon

I prosjektet Rundsanger og kanon finner du en digital sangbok med ca 200 kanonsanger i lydklipp. Du kan lese om prosjektet og den digitale sangboka på Hovedsiden for Rundsanger og kanon.

I mediateket kan du lese om utviklingen av flerstemt sang, sangbøker og bruken av kanon i sangbokprosjektet. Her finner du også ulike veier inn i stoffet, enten du ønsker å finne kanonsanger etter tema, eller vil lete alfabetisk i titler. På nettsidene kan du også få tips om gjennomføring og hvordan du avslutter kanonsang.

Sangboka Rundsanger og kanon har kommet og kan bestilles hos Norsk Musikforlag!

Rundsanger og kanon

228 sanger i melodi og tekst
M.M.O. 13350 ISMN 979-0-065-13528-1
Email: order@musikforlaget.no
Se innhold og bestill her.

Folketoner og mye annet

Jeg har dessuten mye på folketone-sidene, og du finner også flere angloamerikanske folketoner i Auditoriet. Jeg har også funnet fram til mange sangleker med tekst, melodi og leikebeskrivelse, og lagt dem inn på sangleiksidene. Her finner du en oversikt over sangleikene etter titler.


Tillatelse til bruk - si hvor du har det fra

Alt materialet på sidene her kan lastes ned og brukes fritt i læringssammenheng. Du kan for eksempel laste ned og lime notebildene og tekstene inn i dine egne word-dokumenter, eller vise notebilder på smart-board. Du kan gjerne låne materialet, og bruke det i ikke-kommersiell sammenheng, men du bør ikke gjengi det eller tingliggjøre det uten å si hvor du har hentet stoffet fra. Tekstene, melodiene, notasjonene og gjendiktningene på disse sidene er med andre ord omfattet av vanlige bestemmelser etter åndsverksloven. Her kan du lese mer om opphavsrettigheter.

Eventuelle feil og mangler

Obs! Det kan fremkomme feil i noter og tekst, siden dette er et "amatør- og studieprosjekt" som ikke er kvalitetssikret av en musikkansvarlig redaktør, e.l.. Når man har et så stort note- og tekstmateriale som dette, er det nesten umulig at det ikke skal snike seg inn noen feil, uansett hvor mye korrektur man leser. Noter og innspillinger skiftes ut når jeg eventuelt oppdager feilene.

Mange av sangene er dessuten notert etter eget gehør, slik jeg har lært dem, og hørt dem. Sanger kan noteres ned i noteform på litt ulike måter, for eksempel ut fra hvordan man har hørt sangene sunget, eller hvordan man ønsker at de skal lyde. Det finnes altså ulike måter en kan notere den samme sangen på. Det kan derfor være lurt å sjekke andre kilder, og velge den versjonen man selv kjenner best eller trives best med.

Formålet med sidene

Formålet med sidene er informasjonsdeling! Jeg har valgt sanger som i all hovedsak faller utenfor vernetiden, jf. åndsverksloven. Jeg har ikke åpnet for skrivetilgang for andre, fordi jeg ikke har tid til å administrere endringer. Alle har likevel allmenn lese- og lyttetilgang, så man behøver ikke være medlem for å bruke innholdet på sidene. Jeg håper du finne noe av interesse, enten du liker musikk eller ønsker tips til hvordan du kan lage en wiki!

Sjekk også barnesangene jeg har lagt ut på Barnesanger!

Hilsen

Siri Randem


Kontakt: siriran [krøllalfa plassert her] online punktum no (jeg skriver det slik for å unngå å bli spammet)


To my English speaking guests

Welcome!hilse-web.jpg
Hi! Listen to:

The fox and the rat and the piglet

The man and the cow. Canon.
This is a Norwegian site containg information about singing and music. It also presents a digital song book of around 200 rounds and canons in several languages; English, German, Italian and Dutch - among others - as well as Norwegian. The rounds may be found by titles in the index of the songbook or by title. You might also want to check out the anglo-american folk song pages.

The songbook og Rounds and canons is now published by Norsk Musikforlag.
Email: order@musikforlaget.no
Rundsanger og kanon,
228 sanger i melodi og tekst,
M.M.O. 13350, ISMN 979-0-065-13528-1

Each title links to a page where you will find sound clips of a single singing voice (mine) and a sound clip of one single verse sung in several parts (by me). Please note that all recordings are of considerably poorer quality than any professional recordings, as this is a strictly "home-made" product made primarily for learning purposes.

I regret to tell you that any membership requests will be denied, as I do not have the time to administer changes.

In spite of these shortcomings, I hope you'll enjoy my site!

Best regards,

Siri


© Siri Randem
P.S. Try skipping to another browser if the sound clips don't work. Try Quicktime player


Nettstedet er opprettet av Siri Randem
Sist oppdatert14.01.2017.
Har du problemer med nedlasting av lydklipp? Prøv Quicktime player